Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jonne11
Jonne11 - 09-12-2014 20:00:44
Auto & Vervoer

Droogtescheurtjes autobanden

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 9 dec 2014, 19:39]@komsja

druk op banden ontstaat door de lucht die er in gepompt wordt. en als een auto rijdt, zit die lucht er ook in, dus ook die druk.

mijn auto is over 14 dagen 5 jaar oud. op de teller staat hijna 14.000 km. geen droogtescheurtje te zien. en dan worden ze 's winters nog verwisseld door winterbanden ook.

aan een ts zijn gewoon slechte banden verkocht bij zijn nieuwe auto


tijger1, u weet blijkbaar niet hoe het werkt met druk. op het moment dat een auto rijdt, wordt de druk verdeeld. staat hij stil dan is er druk op één bepaalde plaats. bij de auto is de grootste druk dan aan de zijkant van de banden, de zogenaamde wangen. en bij veel of langere tijd stilstaan kunnen er dan fijne scheurtjes ontstaan. en bij veel scheurtjes is er dan een vergrote kans op een klapband. het feit dat u weinig rijdt en nergens last van heeft met uw banden is voor u erg prettig, maar u moet het niet als een voldongen feit hier neerzetten dat het dus geen kwaad kan. dan weet u werkelijk niet waar u over praat.