Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 10-12-2014 11:25:38
Computers & Telefonie

Melding onderhoudscentrum windows 7

[quote=gijssmit schreef op dinsdag 9 dec 2014, 19:42]de meldingen van het onderhoudscentrum zijn in ieder geval verleden tijd.
groeten,
gijs
mooi, maar toch niet omdat je alle meldingen uit geschakeld hebt hoop ik?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

[quote=lekkerisdat schreef op dinsdag 9 dec 2014, 23:18]
dit kun je echt prima zelf ontdekken, op de manier zoals ik eerder formuleerde.
heb hier ook alles uitgezet (op eset na dan), zie het screenshot, het werkt nog altijd prima. eind volgende maand maar liefst alweer 3 jaar (nieuw record).
en ja ik snap je punt, beetje voorzichtig zijn hiermee kan geen kwaad echter is 'n 'fout' nogal makkelijk te herstellen.
als ik zou doen wat jij zo maar even adviseert, en zo maar even overal alle vinkjes weg halen dan zou bij mij, op mijn av/scanner na, mijn:

keyboard en muis niet meer of niet goed meer werken.
ik heb een speciaal toetsenbord en muis waarvan de drivers ingeladen worden met het booten van de computer...

mijn private-firewall niet meer werken omdat de componenten van dat programma opstarten met het booten van de computer...

winalarm niet meer werken omdat de componenten van dat programma opstarten met het booten van de computer...
(dit is een soort waarschuwingsprogrammaatje wat mij waarschuwt als er bepaalde dingen staan te gebeuren, zoals tv-programma's die ik wil zien, koffie-tijd, tijd voor mijn pilletjes, en nog een aantal dingen om te waarschuwen en die ik zelf soms vergeet omdat ik te druk ben met andere dingen)

bepaalde update-controle's van drivers en programma's die ik belangrijk vind om te weten of er nieuwe uitgave's zijn en niet meer zouden werken omdat de componenten van dat programma's opstarten met het booten van de computer...

bij "services", syncovery (dat is een back-up en synchronisatie programma) niet meer zou werken omdat de componenten van dat programma opstarten met het booten van de computer...

en nog een paar componenten die ik best belangrijk vind.
je weet dus niet eens wat ts aan programma'sen services heeft draaien en daarom is eigenlijk het advies op alle vinkjes zo maar uit te zetten erg onzinnig lekkerisdat, sorry..
--------------------------------------------------------------------------------------------

[quote=valerius-2 schreef op dinsdag 9 dec 2014, 23:51][quote=lekkerisdat schreef op maandag 8 dec 2014, 21:28][quote=valerius-2 schreef op maandag 8 dec 2014, 21:22]windows heeft zelf een heel goede beveiliging
incorrect. zelfs mcafee is nog beter..
ik heb hem dus van af sept. 2013 en nog steeds virus en andere kwalen niet meer gezien, terwijl ik met avg de gekste meldingen kreeg dat zij ik weet meer hoeveel ze hebben op gesporet.
dus omdat je meldingen kreeg van de anti-virusscanner avg heb je die maar geliquideerd?
is dat hetzelfde als je huisarts liquideren omdat die je vertelt dat je ernstig ziek bent?
als ik geen virusmeldingen meer krijg, zitten ze dus niet meer op mijn systeem.
als ik die dokter doodschiet kan die me ook niet meer vertellen dat ik erg ziek ben, dus ben ik kerngezond...
dat is wat jij in feite naar toe wil.

beste valerius-2, als je met avg wel virusmeldingen kreeg, en met windows-defender niet, dan zou ik me maar eens af gaan vragen hoe dat komt.
misschien zou het wel eens kunnen zijn dat dat windows-defender zó slecht is dat die niet eens die troep detecteert die avg wél detecteert.
het zou alleen kunnen zijn dat avg enorm veel false positives zou hebben gegeven, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.
vertrouwen op windows defender deed ik in geen geval, maar uiteraard is het jouw eigen feestje en jij moet helemaal zelf weten hoe je die viert, maar je moet niet beweren dat windows een goede eigen beveiliging heeft want dan weet je duidelijk niet waar over je het hebt...