Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 10-12-2014 17:50:37
Computers & Telefonie

Png bestand naar jpg

[quote=edrick3 schreef op woensdag 10 dec 2014, 10:41][quote=gerritaltena schreef op woensdag 10 dec 2014, 10:36][quote=aurora1 schreef op dinsdag 9 dec 2014, 23:30]als u de foto's van internet gedownload heeft dan zou ik niet zomaar een zip openen.

waarom niet?

als het van een onbekende bron afkomstig is kunnen er wel eens 'ongerechtigheden' in zitten. ;-) (malware, trojans, etc.)
kan inderdaad.
png en jpg bestanden comprimeren heeft niet zoveel zin, het zijn al gecomprimeerde bestanden daarom heeft zippen of rarren niet zo veel zin, men wint er maar een 10-tal bytes mee, probeer maar eens uit.

wat kan is dat dat zip-bestand veel meer bestanden in zich bergt omdat 1 groot zip-bestand makkelijker te versturen is.
of dat het iets anders te verbergen heeft.
of dat de maker heeft gedacht dat het erg veel kleiner wordt als het wordt gecomprimeerd, maar dat is dus niet zo.

kwalitatief is png beter als jpg.
png is een bestandsformaat voor afbeeldingen met verliesloze compressie en daarom is de kwaliteit beter als ze van ongecomprimeerde formaten zoals bijvoorbeeld bmp en tga komen, maar de bestanden worden wel groter als met jpg omdat er minder "weggesneden" wordt.

@hans515,
waarom niet standaard winrar installeren?
de meeste ingepakte bestanden zijn rar bestanden en winrar kan met alle andere compressiemethodes ook overweg, ook rar5, een nieuwe techniek die steeds meer gebruikt wordt.
alle compressiemethoden worden verbonden met winrar en als je in de toekomst nog eens een gecomprimeerd bestand tegen komt kun je er op klikken en je kunt er wat mee doen.

het is in principe gratis als je het niet te veel gebruikt, alleen moet je dan bij het starten steeds iets aanklikken.
klik-> http://www.winrar.nl/">winrar