Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 10-12-2014 18:23:35
Geldzaken & Recht

Recht van gebruik en bewoning en metterwoonclausule

Vooropgesteld dat een opvolgend recht van gebruik en bewoning zeer uitzonderlijk is (wie is eigenlijk de bloot-eigenaar van de woning), heeft a de woning metterwoon verlaten en daarmee geen rechten meer. nut en noodzaak voor a om een rechtszaak aan te spannen ontgaat mij dan ook volledig.

dat een keuken gedateerd is heeft meer met smaak te maken dan met goed huisvaderschap. als u een andere keuken en/of badkamer wenst, zult u die zelf moeten plaatsen en dus ook betalen.

scheuren in de muren zijn in de regel ook niet het gevolg slecht onderhoud. hier kunnen allerlei andere oorzaken aan ten grondslag liggen zoals een rot fundament. dat komt voor rekening van de bloot-eigenaar. de bloot-eigenaar draait in de regel ook op voor het groot onderhoud en als het goed is zijn daar ook afspraken overgemaakt bij het vestigen van de rechten van gebruik en bewoning.

het metterwoon verlaten van een woning is iets anders dan tijdelijk bepaalde ruimtes niet gebruiken of zelfs het tijdelijk in een caravan wonen in verband met verbouwingswerkzaamheden. voor metterwoon verlaten is het ook van belang dat je niet de intentie hebt om de woning weer te betrekken.