Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 10-12-2014 20:17:28
Computers & Telefonie

Png bestand naar jpg

Zal 's ff een soort van opsomming maken.

handmatig converteren.
- dus met een fotobewerk programma de bestanden openen en vervolgens weer opslaan als een .jpg bestand. dit kan al met paint.

handmatig online.
- tja mocht je een exotische bestandsformaat willen converteren kan het wel eens handig zijn om een online converter te gebruiken. dan hoef je niet helemaal voor die ene keer een programma te gaan installeren die het bestandsformaat ondersteund. maar paint kan ook al met de meest gangbare formaten overweg en anders zijn er verschillende uitgebreide foto editors die sowieso wel handig zijn om bij de hand te hebben welke nagenoeg elk denkbaar formaat ondersteunen.
http://graphicssoft.about.com/od/pixelbasedwin/tp/freephotoedw.htm

batch conversie.
- daar heb je een programma voor nodig. denk dat irfanview nog altijd wel de bekendste gratis tool is waarmee oa dit mogelijk is (persoonlijk gebruik ik liever acdsee maja das geen freeware). maar is vaak ook een optie in foto editors ipv foto viewers / managers.
http://gd.tuwien.ac.at/graphics/irfantut/batchcon.html

ook online batch opties.
http://online.batchphoto.com/