Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 12-12-2014 10:27:21
Huishouden & Energie

Slimme meter

Joentje1978 heeft gelijk. het heeft niets met overdreven achterdochtigheid te maken, maar wel heel veel met (soms kinderlijke) naïviteit.

mensen zitten wel vele uren, dagen, weken enz. achter de laptop, pc of ...(vul maar in).
je hebt zelfs asocialen die ergens op bezoek zijn en dan nog de helft van de tijd met hun iphone e.d. bezig zijn..... maar één of misschien twee minuutjes per jaar besteden om de meterstanden door te geven is te veel (gevraagd).

hoeveel mensen zijn ook niet naïef m.b.t. het niet afsluiten van ramen en deuren?
en dan vinden zij het nog vreemd dat er een insluiping plaats vind.

men leeft inderdaad in een moderne maatschappij, maar het (nadelig) gevolg is wel, dat je steeds meer op je hoede moet zijn. en dit heeft ook niets te maken met paranoia maar met een gezonde achterdochtigheid.

'vroeger' kon men op het platte land bij een boerderij meestal niet eens een voordeur vinden. aanbellen was een onbekend iets. men liep zo de 'deel' op en meldde zich dan. ook dat kan niet meer.

tja, niet alleen de vooruitgang heeft nadelen, maar vooral ook het openstellen van de grenzen (maar dat is weer een heel ander verhaal).

alles is (digitaal) te volgen, zelfs mobieltjes die uit staan.
en zijn er dan nog steeds personen die zo naïef zijn om te geloven dat de commerciële belangen van een bedrijf niet voorop staan?

een bekende uitspraak van dhr. colijn in 1936:
"ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen.
er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn."

of de meest bekende uitspraak, die van george orwell:
"big brother is watching you."

en wat betreft die link van smartman:
uiteraard gaan die commerciële bedrijven ons niet vertellen wat zij er allemaal mee kunnen of gaan doen. hopelijk kunnen mensen zelf nog een beetje nadenken en dat m.b.t. het verbruik van gas, elektriciteit en water.