Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 12-12-2014 11:47:42
Geldzaken & Recht

Openbarre verkoop inboedel

Dit mag niet als u op dit moment in de wsnp zit. na afloop mag er wel weer gevorderd worden. u vertelt er niet bij in wat voor schuldsaneringstraject u zit. neem ook eens contact op met uw bewindvoerder.

ik heb boetes bij het cjib. gaan die gewoon mee in de schuldsanering?

in principe worden alle boetes en strafrechtelijke veroordelingen (deze laatste wanneer ze niet hebben plaatsgevonden binnen de periode van vijf jaar voorafgaand aan het verzoek) meegenomen in de wsnp. echter, de strafrechtelijke veroordelingen vallen niet onder de werking van de schone lei. dat betekent dat u, als u na afloop van de wsnp de schone lei krijgt, de restantschuld hiervan alsnog aan het cjib moet betalen..

alle schulden die ontstaan zijn voor de datum dat u bent toegelaten tot de schuldsanering vallen onder de werking van de wsnp. artikel 299 van de faillissementswet geeft u hier meer informatie over.
de enige uitzondering hierop is de langlopende studieschulden bij de informatie beheer groep (artikel 299a van de faillissementswet). de schulden betreffende strafrechtelijk boetes, wederrechtelijk verkregen voordeel en schadevergoedingen voor slachtoffers van misdrijven (art. 358 lid 4 van de faillissementswet) worden wel meegenomen in de toepassing van de wsnp, maar vallen niet onder de werking van de schone lei. het onbetaald gebleven gedeelte van deze schulden dient u daarom na afloop van de wsnp nog te betalen.


http://www.wsnp.rvr.org/faq.cfm?cat_seq=6554d362-f5f0-9f14-908ea3ea153c739e&vraag_seq=656a8c27-dcbb-1440-a251a1ba056104c2">bron