Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 12-12-2014 12:43:50
Voeding & Gezondheid

Vrijwillig eigenrisico zorgverzekering

Daar schijnt nog al wat variatie in te zijn. ik kom na google diverse websites tegen waarin inderdaad beweerd wordt dat sommige zaken direct ten laste van het vrijwillige eigen risico komen.

bv http://www.spdinfo.nl/zorgverzekering/spd-de-amersfoortse/faq/
als u medische kosten maakt voor zorg zoals deze wordt geboden binnen de basisverzekering, dan tellen de kosten eerst mee voor het verplicht eigen risico, daarna voor het eventuele vrijwillige eigen risico. alleen als het gaat om kosten die niet meetellen met het verplichte eigen risico, zoals het consult van de huisarts, tellen de kosten direct mee met het eventuele vrijwillige eigen risico.

of http://www.zorgverzekering.org/veelgestelde-vragen/eigen-risico/vrijwillig-eigen-risico/
kosten die normaal gesproken niet onder het verplichte eigen risico vallen, denk hierbij aan een consult van de huisarts, kunnen in dit geval wel meetellen voor uw verplichte eigen risico. een zorgverzekeraar kan echter bepaalde kosten ook uitsluiten voor het vrijwillige eigen risico; in dat geval komen deze kosten niet voor uw eigen rekening.

het wordt mysterieus.....