Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ga
gast 1 - 14-12-2014 00:27:15
Huishouden & Energie

Schoorsteen rookasafvoer probleem

Nieuwe ketels zijn inderdaad vaak afgeschreven na 15 jaar, wat niet wil zeggen dat ze dan ook al echt defect moeten raken en/of geheel op moeten zijn. toen ik mijn huurwoning kocht heb ik zelf cv aangelegd, daar dit niet aanwezig was en begin 1995 een nefit turbo opgehangen, die na wat reparaties (heb b.v. een paar keer de boiler vervangen) vorig jaar is vervangen voor een intergas ketel en deze zou ook een jaar of 15 moeten draaien. maar voor hetzelfde geld, duurt dat veel langer. mijn nefit hield het dus ook langer vol.

echter is in de hele oude ketels nauwelijks elektronica aanwezig, geen warmwater boiler etc. en gingen die ketels, mede ook door een zeer goede bouw veel langer mee. maar net als met bijna alles, is dat niet meer echt aan de orde.

als de eigenaar van de oude ketel dus nog een redelijke vergoeding krijgt, zou ik deze zeker aanraden daar op in te gaan. tenslotte speelt hier niet alleen het geldbedrag dat je nu even kwijt bent, maar ook de veiligheid en dat lijkt me een zeer belangrijk gegeven. er gebeuren n.l. nog genoeg ongelukken door verkeerde installaties. dat was recent nog op tv te zien, terwijl veel mensen er juist vanuit gaan dat die gevallen alleen maar zouden afnemen omdat er steeds meer oude ketels en geisers verdwijnen. maar goed, ik kan natuurlijk niet beslissen voor een ander, maar ben hier wel erg zorgvuldig in.

overigens gebruikten wij destijds ook altijd nog koper voor de installaties en soldeerden dat met puur zilver en dus werd er uiteraard ook gebruik gemaakt van de beste materialen voor de rookgasafvoer. als het daar misgaat merk je niets, maar het kan wel je einde betekeken. lijkt mij dan ook dat je dit goed voor elkaar wilt hebben en geen onnodige risico's wilt nemen. dat het dan wat geld kost moet je dan maar voor lief nemen. nu heeft niet iedereen een goed gevulde bankrekening, maar dan is er doorgaans wel wat te regelen. als het echter alleen maar om onwil gaat, vind ik dat nogal dom.

mvg. willem.