Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
lexdura - 14-12-2014 10:33:50
Geldzaken & Recht

Stacaravan bij buren met raam op mijn terras

[quote=tijger1 schreef op zondag 14 dec 2014, 10:18]wat zij neerzetten op twee meter van de erfafscheiding is de zaak van de buren. of een caravan daar bewoond mag worden, waarschijnlijk niet, is ook niet uw zaak.

u kunt ern twee meter, soms 1.80 meter volgens de avp van de gemeente, erfafscheiding neerzetten.

niets van waar. als het erf van de buren voldoende groot is en ze hebben weinig andere aanbouwen en bijgebouwen staan, dan kan de stacaravan misschien geplaatst worden. bewonen zal waarschijnlijk niet kunnen (alleen in het kader van mantelzorg kan er misschien iets, maar daar lijkt hier hier geen sprake van.) hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de gemeente, omdat wat wel en niet kan sterk afhankelijk is van de situatie ter plaatse.

wat betreft de erfscheiding: als er sprake is van achtererf mag u een twee meter hoge erfscheiding zetten. wat tijger1 zegt over de apv is onzin. de gemeente mag iets dergelijks niet in een apv regelen. en omdat de maximumhoogte vab 2 meter bepaald is door de rijksoverheid, kan de gemeente niet ook in een andere regeling die hoogte beperken.

wat betreft die 2,5 meter zone waar u overal over leest: vergeet dat. dat is regelgeving die tot 1 november 2014 gold. daarna gelden andere regels. ook hiervoor kunt u het best met de gemeente contact opnemen.

los van eventuele bouwregels: het burenrecht verbiedt doorzichtige ramen op 2 meter afstand van de buren.