Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
lexdura - 14-12-2014 10:48:00
Geldzaken & Recht

Stacaravan bij buren met raam op mijn terras

[quote=diewilik schreef op zondag 14 dec 2014, 00:17]als ik het zo lees ik die 2 meter de grens. ik vond iets bij het juridisch loket. klik https://www.juridischloket.nl/wonen/buren/erfafscheiding/">hier

wat daar staat klopt niet helemaal. in elk geval is die 2 meter wel de grens om zonder vergunning een schutting te mogen bouwen. wat ook klopt is het advies om bij gemeente advies in te winnen, want die 2 meter geldt in het achtererfgebied en dat is niet altijd makkelijk te bouwen. wat niet klopt is dat gemeente in een verordening iets anders zou mogen bepalen. die 2 meter is door de wetgever vastgesteld en mag door de gemeente niet beperkt worden.

overigens gaat dit over het mogen bouwen van een schutting. daarmee wordt het probleem van een extra woning op het buurperceel natuurlijk niet opgelost.