Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
lexdura - 14-12-2014 11:04:03
Geldzaken & Recht

Stacaravan bij buren met raam op mijn terras

[quote=ron530 schreef op zondag 14 dec 2014, 10:54]de buren berucht of niet mogen op eigen erf plaatsen wat ze willen daar heeft u geen zeggenschap over. of de bewoning van de in dit geval stacaravan illegaal is durf ik te betwijfelen want er is geen sprake van verhuur maar het onderdak verschaffen aan een familielid. in gesprek blijven desnoods met hulp van een mediator of de wijkagent lijkt mij het handigste om tot een voor beiden acceptabele oplossing te komen. heeft u daar geen trek in dan is de enige optie voor eigen rekening een schutting te plaatsen.

er zijn diverse regels over wat wel en niet ergens gebouwd mag worden, dit mede ter bescherming van de buren. dus hoewel de ts geen zeggenschap heeft, gaat het hem wel aan. en bij overtreding van de regels kan hij gewoon een handhavingssverzoek indienen bij de gemeente. dat iemand op eigen grond maar raak mag bouwen is onzin.
wat betreft het bewonen: of er wel of niet sprake is van verhuur doet niet ter zake. wat telt is of het bestemmingsplan ter plaatse een tweede woning toelaat. en zo niet, of er sprake is van mantelzorg.

ts kan beter met de gemeente praten, want met de adviezen hier schiet hij niets op. wij kennen de situatie ter plaatse niet, dus kunnen er niets zinnigs over zeggen.