Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
lexdura - 14-12-2014 12:08:18
Geldzaken & Recht

Stacaravan bij buren met raam op mijn terras

[quote=ron530 schreef op zondag 14 dec 2014, 11:42]een stacaravan is roerend goed omdat een stacaravan op wielen staat, er is dus geen sprake van een gebouw. de stacaravan staat op eigen erf dus is het aan de eigenaar wat die op dat erf neerzet, al zou hij/zij het erf vol met stacaravans zetten kan niemand dat verbieden. zolang het geen commercieel karakter heeft kan er geen enkele instantie ingrijpen.

u maakt het nu echt te bont. als u er niets van af weet kunt u beter niets zeggen...

een stacaravan kan wel degelijk een gebouw zijn, over bouwwerken op wielen is legio jurisprudentie (google daar maar eens op). waar het op neer komt is of er sprake is van een constructie van enige omvang (dat is een stacaravan), die bedoeld is om ter plaatse te functioneren (doorgaans wordt aangenomen dat hiervan sprake is als iets 30 dagen op een perceel aanwezig is).

daarnaast kent een bestemmingplan niet alleen regels voor bouwen, maar ook voor het gebruik van een perceel. een al dan niet commercieel karakter is ook al niet relevant.

nogmaals dit soort zaken zijn mijn dagelijks werk. ik raad jou aan om eens een site als www.omgevingsweb.nl door te lezen. daar staat goede informatie over dit soort regelgeving.
de rijksoverheid geeft ook goede info op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/omgevingswet

er is maar een advies te geven aan poltien en dat is met de gemeente te gaan praten en eventueel met een jurist gespecialiseerd in bouwregelgeving. van dit wordt forum wordt poltien niet wijzer.