Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 14-12-2014 13:57:47
Geldzaken & Recht

Afkoop klein pensioen ongunstig

De hajete die ik van een ander forum ken, hoeft deze vraag niet te stellen. want hij weet het antwoord. als de afkoop in de eerste twee schijven valt, is er sowieso belastingvoordeel. dat zal niet de volledige 17,9% zijn, omdat in het jaar van bereiken van de aow-leeftijd het belastingtarief in de eerste twee schijven afhankelijk is van de maand waarin men aow-gerechtigd wordt.

een cliënt van mij had het formulier voor zijn aanvullend pensioen keurig op tijd teruggestuurd, maar had niet in de gaten dat dit pensioen, toch zo'n € 500 netto per maand, niet afkwam. het pensioen kan met terugwerkende kracht alsnog verkregen worden. hij gaat, op advies, dit formulier pas begin januari 2015 opsturen. inderdaad: vanwege het lagere belastingtarief.