Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
lexdura - 14-12-2014 14:22:09
Geldzaken & Recht

Stacaravan bij buren met raam op mijn terras

[quote=ron530 schreef op zondag 14 dec 2014, 14:00]ik heb ook gegoogeld maar zolang de stacaravan op de wielen staat is het ding verplaatsbaar dat lijkt me logisch. er kan dan geen sprake zijn van een gebouw waar voor een vergunning is vereist maar een stalling van een roerend goed. en dan nog iedereen mag op eigen erf neer zetten wat hij/zij wenst neer te zetten.

lees de uitspraak van de raad van state nog eens goed door:, daarin staat ook hoe je het begrip "bouwwerk" moet uitleggen. http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=17108

of iets een roerend goed is, doet voor de bouwregelgeving niet ter zake. bouwregelgeving kent zijn begrippenkader, waarin het begrip 'bouwwerk' centraal staat. en een roerend goed kan onder omstandigheden heel goed een vergunningplichtig bouwwerk zijn. dat is bijvoorbeeld bij woonschepen ook het geval. dat het goederenrecht iets een roerende of onroerende zaak vindt, daar trekt het omgevingsrecht zich niets van aan. maar dat staat ook heel duidelijk in de betreffende uitspraak van de raad van state en op bijvoorbeeld omgevingsweb.nl uitgelegd.

het enige wat kan is dat de stacaravan voldoet aan de regelgeving voor vergunningvrij bouwen, dan kan hij weliswaar zonder vergunning voor het bouwen worden neergezet, maar gebruik als extra woonruimte kan dan niet, zie bijvoorbeeld: http://www.helpdeskbouwregels.nl/vraag/84
daarvoor moet hij voldoen aan de regels van artikel 2, van bijlage ii bij het bor (besluit omgevingsrecht), google daar maar eens op. en of dat zo is, is niet zo een twee drie te zeggen, daarvoor moet je het betreffende perceel kennen.

de stelling dat iedereen op z'n eigen erf neer mag zeggen wat hij zij/wenst is onjuist. probeer maar eens een vuurtoren in je achtertuin te bouwen... er is niet voor niets bouwregelgeving en bestemmingsplannen. lees nou eens de sites waar ik je naar verwees, dan kom je er vanzelf achter dat het niet klopt wat je zegt.