Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
lexdura - 14-12-2014 14:27:07
Geldzaken & Recht

Stacaravan bij buren met raam op mijn terras

[quote=ron530 schreef op zondag 14 dec 2014, 14:00]ik heb ook gegoogeld maar zolang de stacaravan op de wielen staat is het ding verplaatsbaar dat lijkt me logisch. er kan dan geen sprake zijn van een gebouw waar voor een vergunning is vereist maar een stalling van een roerend goed. en dan nog iedereen mag op eigen erf neer zetten wat hij/zij wenst neer te zetten.

ik zal het voor je citeren, om het je makkelijk te maken:

"met de rechtbank is de afdeling van oordeel dat de stacaravan als bouwwerk moet worden aangemerkt, waarvoor ingevolge artikel 40 van de woningwet een bouwvergunning is vereist. de opvatting van appellanten dat voor de onderhavige stacaravan geen vergunning is vereist nu het een verplaatsbaar tijdelijk object betreft dat van een bepaalde omvang is en is voorzien van wielen, is niet juist. voldoende voor de vergunningplicht is dat de constructie op de plaats van bestemming hetzij direct, hetzij indirect steun vindt op de grond en een plaatsgebonden karakter heeft. aan deze voorwaarden is, mede gezien de duur dat de stacaravan op het perceel is geplaatst, voldaan."