Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
lexdura - 14-12-2014 15:03:24
Geldzaken & Recht

Stacaravan bij buren met raam op mijn terras

[quote=tijger1 schreef op zondag 14 dec 2014, 14:50]maar daar gaat hier de hele vraag ook niet over. het gaat er om dat die buren blijkbaar uitkijken op het erf van de ts. maar dat raam is twee meter van de erfgrens verwijderd, dus daar kan de ts niets aan verhelpen. de buren kunnen ook aan de erfgrens gaan staan en kijken. een schutting voorkomt dat.

en of er een caravan mag staan in die tuin van dat huurhuis, is niet ter beoordeling van de ts, maar aan anderen.

waar het om gaat is deze vraag van ts: "wat ik graag weten wil is of permanente bewoning in een stacaravan op eigen erf mag en zoja of dit mag met een duidelijke inbreuk op mijn privesituatie."

het antwoord daarop is zeer waarschijnlijk: nee, dat is waarschijnlijk niet toegestaan. en daarover beslist inderdaad niet ts, maar de geldende bouwregelgeving. daarvoor kan ze het beste te rade gaan bij de gemeente, of een ter zake kundig jurist.
en ja, ze mag (waarschijnlijk) een schutting bouwen, daarmee wordt weliswaar het probleem van het directe zicht weggenomen, maar de feitelijke impact van een extra woning op het perceel van je buren blijft bestaan. dus waarschijnlijk is ts maar ten dele geholpen met een schutting.
daarom bestaan er regels over waar je wat mag bouwen en ben je als perceeleigenaar niet geheel vrij om te doen en laten op je eigen perceel. welke regels er exact geleden is mede afhankelijk van het geldende bestemmingsplan en hoe het perceel er precies uitziet. dat weet niemand hier op het forum precies, vandaar mijn verwijzing naar de gemeente.