Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

energieverbruik
energieverbruik - 14-12-2014 16:48:50
Huishouden & Energie

Schoorsteen rookasafvoer probleem


hallo troika,

de voorschriften die gelden voor deze installatie zijn zeker niet de leidraad geweest van degene die cv-ketels heeft geplaatst en daarbij is een heel gevaarlijke situatie gecreëerd.
een geruststellende gedachte is dat de stookruimte zich niet in de woning bevind, maar met mogelijk een mechanische afzuiging in de woningen blijft het link.
de brandweer heeft metingen verricht naar u zegt co2 maar ik neem aan dat er gemeten is naar co=koolmonoxide een gas wat ontstaat bij onvolledige verbranding en/of slecht functionerende verbrandingstoestellen. en zijn deze metingen ook verricht in de hoogste risicozetting, ik bedoel met alle drie toestellen gelijktijdig in bedrijf?

het lijkt me zeker noodzakelijk dat op korte termijn in het trappenhuis één maar liefst meer co-melders worden opgehangen in de nabijheid van de cv kasten, om de bewoners bij overschrijding van de waardes te waarschuwen. die apparaten kosten weinig en kunnen levens redden.
verder zal de vve overtuigd moeten worden van de problemen die op de loer liggen en hun verantwoording in deze.
het lijkt mij wijsheid een gecertificeerd installatiebedrijf erbij te halen en de installatie zoals die uitgevoerd is te laten beoordelen. ongetwijfeld zal deze de installatie afkeuren en moet dan tot afsluiting overgaan op basis van zijn verantwoording naar de netbeheerder en het lijkt mij dat dat tot voldoende overtuiging leidt.