Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ga
gast 1 - 14-12-2014 19:30:54
Huishouden & Energie

Schoorsteen rookasafvoer probleem

Ik las net de punten die zijn aangedragen en uiteraard heeft men daar gelijk in, en behoort dat tot de opties:


"om tot een oplossing te komen zijn er een paar mogelijkheden.
-de eerste zou kunnen de hr-ketels toch weer te vervangen en te kiezen voor een ander vervangend "open toestel" die speciaal voor dit doel op de markt zijn van de merken vaillant en bosch. deze toestellen kunnen dan op het bestaande rookgassysteem worden aangesloten en bij voldoende ventilatie mogelijkheden bij de opstellingsplaats van de ketel veilig functioneren.
-een tweede mogelijkheid is om de drie toestellen te vervangen door hr toestellen, bij voorkeur gelijke toestellen. er zijn toestellen op de markt die aangepast kunnen worden op een kleinere maat flexibele rvs rookgasafvoer tot 60 mm of soms zelfs tot 50 mm die dan mogelijk wel in het bestaande rookkanaal kunnen worden getrokken en met een speciale kap bovendaks worden aangesloten".

maar beiden gaan de bewoners geld kosten en dat lijkt nu juist het struikelblok. ik begrijp echter niet dat het men het nu zo lang afwacht, totdat er eerst wat mis moet lijken te gaan. wellicht lullig, maar men zou in dergelijke situaties veel strenger moeten optreden en gewoon moeten aangeven dat alles eerst in orde gemaakt dient te worden en men dan pas weer mag stoken. want wat nu als er wel een keer wat misgaat? dat is het toch niet waard? iemand kan niet verwachten nog 900 euro te krijgen voor zo'n oude ketel, en daarmee ook nog het leven op het spel te zetten, omdat men niet akkoord is met het gebodene.

de rijdende rechter heb je niet gelijk voor de deur staan, maar je kan daar wel eens naartoe bellen. ik heb destijds iets voorgelegd en zonder dat dit op tv is geweest is het wel goed opgelost. ze kunnen je daar goede tips geven of je doorverwijzen, want dit kan zo natuurlijk niet blijven voortkabbelen.

mvg. willem