Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 15-12-2014 13:12:44
Winkels & Webshops

Waarom zijn de melk producten zo duur?

Ach ja,

hierop is feitelijk maar één antwoord mogelijk en dat is: wij hebben te maken met een markteconomie waarin de uiteindelijke prijs van wat dan ook wordt bepaald door onderhandelingsresultaat tussen de producent en de koper, al of niet via diverse tussenpersonen.

opvallend is het nieuws van de laatste dagen dat boeren (ondernemers in melkproductie) eerst hun stallen uitbreiden omdat zij na afschaffing van de quota meer inkomsten verwachten maar nu hun melkvee deels verkopen omdat de melk te weinig opbrengt. met de verkoop van hun vee nemen ze aan dat er een verschuiving komt in vraag en aanbod waardoor de prijs die zij ontvangen hoger wordt. (minder aanbod, gelijkblijvende vraag).

ps: brussel heeft daar in wezen niets mee te maken, anders dan dat juist het vaststellen van quota bedoeld was om het aanbod zodanig te houden dat er een goede prijs kon worden gevraagd!