Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

target
target - 15-12-2014 15:00:52
Geldzaken & Recht

Samenwonen en bijstand

[quote=jwalker schreef op donderdag 11 dec 2014, 21:03]dus als je liever geen uitkering ofzo wilt, en dus zelf wilt werken of op zoek gaat naar werk word je dus gestraft... had ik maar net als een groot gedeelte van nl, moeten aankloppen bij de overheid en me handje op moeten houden. dat is toch belachelijk. het lijkt mij dat je als overheid liever hebt dat mensen zelf op zoek gaan naar werk en niet gelijk komt vragen om een uitkering ofzo...

ja zo werkt het. en al heel lang.
dat zet je toch aan het denken over al die "lamme uitkeringtrekkers" waar voorheen zo makkelijk over geoordeeld werd door zij die er tot hun geluk nog niet mee van doen hadden.

[quote=jwalker schreef op donderdag 11 dec 2014, 21:44]het is niet dat ik een uitkering ofzo wil hebben... het gaat mij erom dat mn vriendin gewoon dr inkomen ken houden.

overigens wel tegenstrijdig. zelf ben je fel tegen een uitkering, maar bij je vriendin accepteer je het dan weer wat graag.

als je samen gaat wonen kun je samen voor inkomen zorgen, én samen voor de kinderen zorgen.
dan heb je allebei geen uitkering nodig.