Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

1paul
1paul - 15-12-2014 16:28:25
Huishouden & Energie

Schoorsteen rookasafvoer probleem

Het principe is heel eenvoudig, een lid van de vereniging heef top eigen houtje iets veranderd zonder het bestuur of de vve om toestemming te vragen, dit lid of leden, kun je verplichten om met een oplossing te komen in de bestaande situatie zonder het derde lid op kosten te jagen, er ligt immers geen besluit van de vve ten grondslag aan dit handelen!!!

nu kun je de 2 andere eigenaars verplichten om voor de kosten van het aanpassen van het afvoerkanaal op te laten draaien, zij moeten de situatie eigenlijk terug brengen in oude staat, de derde wil weliswaar meewerken maar wil daar ook een goede vergoeding voor hebben, als je niet wilt dat de andere 2 eigenaren hun afvoerkanaal verwijderen zullen zij met zijn 2 deze kosten moeten dragen!!!

er is gehandeld zonder toestemming van de vve aan een gemeenschappelijke installatie, dit mag niet, klaar.

doet men dit toch, dan moet men de kposten om dit weer in de oude staat te herstellen dragen, het is of dit, oude staat terugbrengen of de kosten dragen van de derde cv ketel dan wel de vergoeding daarvoor.

ik zit zelf in een vve en weet er het een en ander van, lees maar eens goed de regels door zou ik zeggen, kom je echt tot dezelfde conclusie, degenen die buiten de vve om aan algemene installatie dan wel ruimte rommelt is verantwoordelijk voor alle daar uit voortvloeiende kosten, deze derde bewoner heeft gewoon gelijk, je kunt hem niet dwingen een nieuwe ketel aan te schaffen, ik vind dat hij nog redelijk is, gebeurde het mij zou ik zeggen oke, kopen jullie maar een ketel en installleer hem maar maar ik betaal niets of breng de schoorsteen maar in oude staat terug, sta ik nog in mijn recht ook!!!