Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tr
troika - 15-12-2014 17:08:32
Huishouden & Energie

Schoorsteen rookasafvoer probleem

Ha, 1paul en hippo/

het appartementsgebouw dateert uit 1975, toen er nog met open toestellen gewerkt werd. dat is nu wat ouderwets, hoewel die ketels nog geleverd worden. iemand die nu een nieuwe ketel aanschaft, zal, tenzij het niet anders kan, een gesloten toestel willen hebben. er is geen ruimte te vinden voor een nieuwe schoorsteen, ten behoeve van gesloten toestellen, dus besloot de vve dat de schoorsteen die gebouwd werd voor open toestellen aangepast zal worden voor gesloten toestellen. (zowel om met de tijd mee te gaan als om de huidige gevaarlijke situatie snel te kunnen aanpakken).

toen ik zelf twee jaar geleden een nieuwe ketel moest hebben, trok de installateur een flexibele pijp door de oude pijp naar het dak. toen kwam zijn opzichter en zei: trek hem er maar weer uit, want twee flexibele pijpen kan niet. hij was van mening dat één nog net wel kon, maar dat het niet fraai was. (erkend installateur)

ik heb toen drie verschillende installateurs op het dak gehad, die allemaal hun wijze hoofden schudden.
ik heb daarop zelf met veel moeite een doorgang naar het dak en de schoorsteen gehakt en geboord, waar een minisysteem door kon, (er bleek een loze keramische pijp 7x14 in een hoekje te zitten) maar ruimte voor een tweede was er echt niet te vinden. een erkend installateur heeft het uitgevoerd hoor, de vve was op de hoogte en betaalde de flexibele pijp.
de luchtaanvoer van de twee gesloten toestellen komt niet uit de keramische pijp, maar uit het trapportaal. ook niet echt fraai, maar de installatiegeleerden waren het er over eens dat dat kon.

troika.