Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tr
troika - 15-12-2014 17:24:11
Huishouden & Energie

Schoorsteen rookasafvoer probleem

Sorry 1 paul, ik kan de inkomende mailtjes even niet meer bij houden:

"je kunt nu alsnog een besluit nemen om de rookafvoeren aan te passen maar daar mag niet uitvloeien dat iemand ook maar iets verplicht is, de huidige eigenaren zijn daarvoor verantwoordelijk te houden, je mag niet, zelfs niet met een algemeen besluit, dus met alle stemmen voor een besluit aan nemen wat 1 eigenaar verplicht iets aan te schaffen wat hij nog niet wilde aanschaffen, bovendien is dit een besluit "achteraf" om een bestaande situatie te gedogen dan wel aan te passen ten nadele van 1 lid."

klinkt redelijk, zal zeker waar zijn.

maar: als je een flatgebouw met honderd eigenaren hebt kan je dat doen. hier moeten we met zijn allen over dezelfde trap en komen we elkaar tegen.
de vergadering had het voorstel van de €900 vergoeding binnen. stemde daarover, maar vond het gevraagde bedrag te hoog en kwam met een tegenvoorstel. daar mag de eigenaar die €900 wil natuurlijk weer nee tegen zeggen, maar het is niet zo dat we iemand dwingen. hij kwam zelf met een voorstel.

maar, als het niet anders kan, dan heb je gelijk. er moet iets gebeuren.

"wat zou kunnen misschien is het volgende, een aansluiting op de rookgasafvoer van alle drie de ketels op de bestaande afvoer, daarnaast een aparte aanvoer aanleggen voor de aanzuigkant van de ketels, deze aanvoer zo aanleggen dat nummer drie er in time ook op aan kan sluiten, dit kan misschien wel met een buis door de bestaande afvoer heen maar daar moet een specialist naar kijken."

daar is dus geen ruimte voor, helaas.