Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 15-12-2014 18:47:53
Geldzaken & Recht

Teveel betaald voor mijn persoonlijke lening aan de bank?

Beste fangi,

knap hoe u de berekening maakt !
mooi om uw berekening te zien, 5 jaar lang aflossen maakt de rentekosten: € 18.000 * 2,5 (gemiddelde van 0 en 5 jaar maar dat wist u al) * 0,096 = € 4.320 (heb iets met getalletjes, u blijkbaar ook, knap gedaan).
alleen lost u, zoals jantje7 al aangeeft niet iedere maand hetzelfde bedrag af. in het begin betaalt u meer rente en lost u minder af, tegen het einde van de termijn van 60 maanden lost u meer af en betaalt u minder rente. de exacte berekening hiervoor is vrij complex, de € 225,- extra valt mij nog mee. intuïtief had ik het hoger ingeschat.
geen idee of het klopt maar met de volgende link kunt u ook de berekening maken:
http://www.berekenhet.nl/lenen-en-krediet/maandbedrag-aflossen-lening.html

in uw geval komt het bedrag dan uit op € 375,-.
ben overigens wel erg benieuwd wat het antwoord van uw bank is als u hen deze vraag voorlegt. moet echt iemand met passie zijn voor getalletjes om het u precies voor te kunnen rekenen.