Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 15-12-2014 21:24:24
Auto & Vervoer

Koop

[quote=marijnico schreef op maandag 15 dec 2014, 19:55]kunt u mij vertellen of wij verplicht zijn om geld terug te geven als iemand iets gekocht heeft en het komt ruilen .
mijn baas heeft op de bon staan dat er geen geld wordt teruggegeven.
waarom je deze vraag zo stelt ontgaat me even, misschien dat je in een winkel werkt en klanten krijgt die hun geld terug willen hebben en je baas daar op tegen is?

bij de consuwijzer staat het allemaal vermeld:

uw rechten bij koop
kan ik een product altijd ruilen?

als u iets koopt, zit u eraan vast. maar soms kunt u het product ruilen. maar iets ruilen is geen recht. het is een gunst van de verkoper. dat betekent dat een verkoper niet verplicht is om een product terug te nemen als u het niet wilt hebben.

wanneer mag ik iets ruilen? en kan ik ook mijn geld terugkrijgen?

bij veel winkels kunt u binnen een bepaalde tijd het product ruilen. maar dit mag alleen als u het product niet gebruikt hebt en als het niet beschadigd is. kunt u geen ander product vinden dat u wilt hebben? dan krijgt u soms een tegoedbon. dat mag. bij sommige winkels krijgt u zelfs uw geld terug als u het product terugbrengt. op de kassabon staat meestal voor welke datum u het product kunt ruilen of terugbrengen.


bron, klik hier-> https://www.consuwijzer.nl/elektronica/voor-de-koop/uw-rechten-bij-koop?cookie=ja.1418678086529774270597">kan ik een product altijd ruilen?