Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 16-12-2014 10:05:19
Geldzaken & Recht

Openbarre verkoop inboedel

Ik weet uit ervaring dat bv. bij een faillissement alles mag worden verkocht behalve een aantal (reeds genoemde) eerste levensbehoeften zoals tafel en stoel, bed en bank. maar ook een flatscreen, een telefoon (in mijn geval zelfs 2!) en de computer mocht worden behouden. idioot als je bedenkt dat de telefoonprovider niet werd betaald.

dat is nl! als je een minimum verdient wordt je achterna gezeten tot in de sterren om alles te betalen en maken ze je bang met een deurwaarder. ben je echter met betalen gestopt, en dat bedoel ik gestopt met alles (!) dan wordt het opeens heel anders. je gas- licht- en water gaan gewoon door en je telefoon mag niet worden afgesloten. het oplichten van de nutsbedrijven en telecomproviders kan daarom ook gewoon doorgaan. zo kom je dus ook nooit meer uit de schulden, want het blijft maar oplopen en oplopen.

denk maar niet dat zo iemand ondertussen moet werken of op zn minst moet solliciteren. met een goeie smoezendoos en een zak met leugens kom je een heel eind. zover in ieder geval, dat je met een uitkering, extra bijstand, kinderbijslag, huursubsidie en nog een aantal kleinere douceurtjes vaak meer hebt, dan iemand met een minimum salaris. tel daarbij op dat je geen vaste lasten hebt, omdat je iedereen tilt en daar geen controle op is en je weet alles. en als klap op de vuurpijl kan zo iemand ook nog in de wsnp komen! tot 3 keer toe wel te verstaan. en als dat lukt, ben je opeens schuldenvrij (de schuldeisers met een kater achterlatend) en kun je weer van voor af aan beginnen. de wsnp is echt niet alleen voor iemand die per ongeluk de fout is in gegaan. niemand zou zo iemand dat niet gunnen.

een goedwillende nederlander betaalt zich een ongeluk, maar dat geldt echt niet voor iedereen. links nederland houdt een hele grote groep die daar echt niet altijd 'recht' op hebben, in de zin die wij er aan plegen te geven. profiteurs, oplichters en klaplopers zijn hier heel goed af. veel beter dan de meeste nederlanders ook maar kunnen vermoeden. daar lopen er inmiddels veel meer van rond, dan die 600.000 werkelozen. en die groep groeit ook nog eens. waarvan akte!