Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-12-2014 03:48:18
Geldzaken & Recht

Kerstkaart gekregen zonder postzegel

Schijnbaar lezen sommige mensen niet alle reacties, dus hier nogmaals ;

de topic starter heeft niet het juiste verhaal verteld.

het is niet verplicht om die strafport te betalen. in de brief die bij het verzoek tot betaling zit krijg je een verzoek om een keuze te maken uit 2 opties.

je kunt kiezen om die €1,92 niet te betalen en dan stuurt post.nl voortaan post die niet of onvoldoende gefrankeerd is direct terug naar de afzender, zonder die aan de geadresseerde aan te bieden. de brief die je dus al hebt ontvangen met geen of te weinig frankering kun je dus gewoon geheel kosteloos behouden. er is geen enkele betalingsverplichting!

de ander keuze die je kunt maken is dat je de strafport voor de afzender betaald. indien je deze keuze maakt zal voortaan alle post die niet of onvoldoende gefrankeerd is direct aan jou aangeboden worden. zo vermijd je dus dat belangrijke post die (per ongeluk) niet goed gefrankeerd is vertraging oploopt. je moet voor toekomstige post die niet of onvoldoende gefrankeerd is wel weer die €1.92 per poststuk betalen.

ik vind dit een hele goede service van post.nl. het extra werk dat ze daarmee hebben dekt die €1,92 echt niet hoor!