Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ga
gast 1 - 17-12-2014 12:13:13
Huishouden & Energie

Cv radiator ontluchten

Ps:

ik vraag me een beetje af of alles wel aan lucht is te wijten. het kan n.l. ook zijn dat de radiator gewoon nog niet goed meedraait.

draai alle radiatorkranen eens dicht, op de 'probleem radiator' en op een een 2e na. je moet n.l. zorgen voor voldoende stroming, want anders slaat de ketel af of gaat in storing. als het water nu gaat stromen dwing je dat door de radiator heen. je kan eventueel de 2e radiator ook nog iets afsluiten.

ik bedacht me net dat ik dit na aanleg destijds ook heb gehad met de verst geplaatste radiator. toen deze eenmaal meeliep was het probleem verholpen.

de leiding links in en rechts uit is niet noodzakelijk, maar wordt vaak gedaan bij grotere installaties of bij grotere radiatoren. bij die laatste is het dus doorgaans wel aan te bevelen. de radiator wordt dan ook sneller warm over het gehele vlak.

mvg. willem.