Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 17-12-2014 13:47:00
Geldzaken & Recht

Marktplaats blokkeert mijn account zonder hiervoor een reden te geven.

[quote=tenormin schreef op dinsdag 16 dec 2014, 22:46][quote=diumenge schreef op dinsdag 16 dec 2014, 20:10]http://www.mijn-ip.net/ip_adres_veranderen.asp">klik



oh, maar nu begrijp ik hoe mensen die een ban hebben, het forum (onder andere naam) toch kunnen blijven 'bezoeken'. vroeg jet me al zo lang af hoe zoiets kon. niet dat ik er gebruik van ga maken. rest me de vraag hoe valerius-2 iedere dag zijn modem afsluit en toch gewoon de volgende dag weer door kan gaan.
er wordt bijna nooit op ip-adres gefilterd tenormin, bijna altijd op e-mailadres.
op ip-adres filteren is heel erg makkelijk te omzeilen en ik denk ook niet dat marktplaats op het ip-adres van ts filtert maar op het e-mailadres.
ten eerste zijn er providers die een dynamisch ip-adres uitgeven., dat wil zeggen dat de kans bestaat dat je per week wel drie verschillende ip-adressen krijgt toegewezen van de enorme range die grote providers tot hun beschikking kunnen hebben.
ten tweede is het heel makkelijk om je echte ip-adres te veranderen/verbergen door proxyservers, klik hier-> http://www.mijn-ip.net/proxy_server_lijst.asp">proxyservers
of speciale browsers te gebruiken die je anoniem maken en waarop je (bijna) niet gevolgd kunt worden..
een hele bekende is (klik->) https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html">tor-browser.
dat is een soort browser die je bij je zelf installeert, en die een soort firefox-kloon gebruikt om via een speciaal netwerk het achterhalen van je ip-adres zéér moeilijk te maken.

dan zijn er nog providers waar je altijd het zelfde ip-adres toegewezen krijgt, een zogenaamd statisch ip-adres.
dat gebeurd meestal als de range adressen die een provider toegewezen heeft gekregen niet zo erg groot is.

valerius-2 heeft denk ik een statische toewijzing.
die krijgt, als ik hem goed begrepen heb, altijd hetzelfde ip-adres toegewezen.
dat heb ik ook.
of ik mijn router nou 1 dag of 5 weken uitgezet heb, ik hou altijd dezelfde nummer-reeks, soms prettig, niet altijd.

wil je echt onder een ban uit komen dan moet je bij bijvoorbeeld google-gmail, of yahoo.nl-mail een rits e-mailadressen registreren, (allemaal gratis) waarop je nog de wereld aan aliassen kunt toevoegen en een ban is dus totaal nutteloos.
is mij hier op kassa ook wel eens gebeurd.