Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 18-12-2014 19:10:18
Huishouden & Energie

Schimmel

Ik denk dat het wel zin heeft om de huurcommissie in te schakelen net zoals edrick3 al schreef.
jullie hebben vermindering van woongenot en daar kun je op zijn minst huurvermindering voor eisen.
quote van tekst uit een artikel van jurofoon:

woongenot
je verhuurder heeft de plicht om jou woongenot te verschaffen. als je overlast ondervindt, dan kun je de verhuurder hierop aanspreken. het maakt niet uit of je huurt van een particulier of een woningcorporatie. zolang de overlast blijft en de verhuurder hier niets aan doet terwijl je daar wel (schriftelijk dus aantoonbaar) om hebt verzocht, kun je de rechter of de huurcommissie vragen om minder huur te betalen. let op: dit is aan vervaltermijnen gebonden.

huurprijsvermindering
omdat je nog steeds woongenot hebt, maar minder, mag je niet de huurbetaling helemaal staken. je mag evenmin zonder toestemming zelf minder betalen. doe je dat wel en de verhuurder stapt naar de rechter om de achterstallige huur te eisen, kun je wel huurprijsvermindering als tegeneis vorderen.

welke overlast?
kort gezegd, gebreken die het woongenot verminderen en waarvoor de huurder zelf niet aansprakelijk is (bijvoorbeeld kleine herstellingen aan de woning) vallen er onder. situaties die vaak voorkomen zijn:

burenoverlast;
lekkages aan de woning;
last van ongedierte;
hinder door stank of lawaai;
drugsgerelateerde overlast.


schimmel staat niet specifiek vermeld maar kan best een reden zijn tot huurvermindering, dat beslist een huurcommissie.

voor het hele artikel, klik-> https://www.jurofoon.nl/nieuws/3286-5-situaties-waarin-je-minder-huur-betaalt">5 situaties waarin je minder huur betaalt

nog een artikel van jurofoon, wel goed om door te lezen:

klik hier-> https://www.jurofoon.nl/nieuws/3188-minder-huur-betalen">minder huur betalen?