Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 20-12-2014 14:34:03
Computers & Telefonie

Netsave

Verkooppraatjes. laat me eens raden:

stel (...) dat u met die onzin akkoord was gegaan.... had u vast en zeker al uw persoonlijke gegevens aan die persoon door gegeven. en vervolgens was die persoon (uiteraard) weg gegaan.

zou u dan nu nog precies weten aan wie (!) u feitelijk uw persoonlijke gegevens verstrekt heeft? ik vermoed van niet. mogelijk liet dat persoontje u een (soort van) 'legitimatiebewijs' zien, u weet wel, zo'n flutpapiertje wat ieder kind op de computer kan maken.

waarschijnlijk zou u nu ook geen (fysiek) adres en telefoonnummer hebben van dat clubje.

ik wil u hiermee even aan het denken zetten.......

ga nooit een contract, of overeenkomst aan, met iemand die bij u aan de deur komt. veruit de meesten die aan deur komen, willen alléén maar (uiteraard) aan u verdienen of geld van u krijgen (op welke wijze of reden dan ook).

dergelijk figuren gaan soms (figuurlijk) over lijken. vaak 'liegen en bedriegen' (of niet alles aan u mededelen) zij, alleen maar om een handtekening van u te krijgen.

maar, wilt u toch uw persoonlijke gegevens aan zo'n voor u onbekend persoon (!!) verstrekken en daarmee een overeenkomst aangaan, vraag (eis) altijd een echt legitimatiebewijs, zoals id.kaart, paspoort of rijbewijs. vervolgens alle gegevens van die persoon noteren. tenslotte doet die persoon dat van u ook, dus waarom zou dat niet andersom mogen?

aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal hij/zij dat niet toestaan. dan weet u meteen dat het geen zuivere koffie is en dat hij/zij iets te verbergen heeft. en als hij/zij zegt geen (echt) id. bewijs bij zich te hebben, is dat meestal keihard gelogen.

laat u niet in de maling nemen door 'echte' legitimatiebewijzen van allerlei bedrijven.
u weet namelijk (meestal) niet hoe een echt legitimatiebewijs van een bepaald bedrijf er uit ziet. en zelfs die zouden gekopieerd / gescand (geprint) kunnen zijn. enz.enz.

het beste is direct aan te geven géén interesse te hebben of via de officiële website van dat bedrijf verder te gaan (uitzoeken).

wees gewaarschuwd!!