Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-12-2014 13:23:50
Geldzaken & Recht

Gemakkelijke belbus

[quote=swat1500 schreef op zondag 21 dec 2014, 10:14]energie fraude is geen klachtdelict dus daar geld de wettelijke intrekkingstermijn niet voor. een gedane aangifte kan niet ingetrokken worden. wel kan via de officier van justitie gevraagd worden geen vervolging in te stellen of via een aanvullende aangifte zodanige informatie te verstrekken dat de politie besluit geen onderzoek in te stellen.
alleen het opzettelijk doen van valse aangifte is een strafbaar feit. bij dwaling kan men niet spreken over opzet.

??? waar haalt u dit vandaan? enexis heeft toch als klachtdelict aangifte gedaan? enexis valt niet onder de categorieën als genoemd in art 267 wvs. fraude is fraude maar afgezien daarvan: lees art 268 nog eens goed, daar wordt zowel de valse klacht als aangifte genoemd. (gevangenisstratf van ten hoogste 2 jaren of geldboete categorie 4).