Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 22-12-2014 16:11:44
Computers & Telefonie

Bewaren van bankafschriten via pc

[quote=hendrikbos schreef op maandag 22 dec 2014, 15:30][quote=smoelenhoek schreef op zondag 21 dec 2014, 10:31]hoe kun je de jaargangen van je bankafschriften bewaren als je via de pc bankzaken doet en je geen papieren afschriften krijgt?
ik heb eens alle reacties gelezen, maar niemand is met de suggestie gekomen om m.b.v. een screenshot alle informatie van de bankrekening van het beeldscherm over te nemen.
het grote voordeel van de screenshot-methode is, dat je geen printkosten hebt alleen maar omdat je de de maandelijkse en/of jaarlijkse mutaties van je bankrekening wilt archiveren.

met windows maakt je m.b.v. de commando-toets "prtscn" een 1op1 kopie van het gehele beeld.
maar er zijn ook screenshot programma's (met diverse opties) waarmee je nog handiger een screenshot kunt maken.
zelf gebruik ik daarvoor al vele jaren http://www.faststone.org/index.htm">faststone capture. dit programma heeft ook een scroll kopiëerfunctie. daarmee kun je een foto en tekst, die groter (hoger en breder) is dan het beeldscherm, in zijn geheel kopiëren.
met de gratis http://www.faststone.org/index.htm">faststone image viewer (uit het zelfde software huis) kun je de beelden prima weergeven en bewerken, maar ook kun je hiermee ook prima screenshot's maken, alleen heeft het niet de scroll- en andere zeer praktische functie's die faststone capture wel heeft. maar daarom is faststone capture dan ook niet gratis.

opmerking: faststone capture is, na ccleaner, het meest gebruikte programma op mijn computer en beschouw het als een onmisbaar hulpmiddel in de archivering van allerlei informatie (vanaf internet) die zich uitstekend laat beheren met faststone image viewer

succes! hendrik
uiteraard komt er niemand met zo'n omslachtige suggestie als je afschriften gewoon naar .pdf kan exporteren. dan ga je niet met schermprintjes werken.