Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

breuer
breuer - 22-12-2014 20:36:47
Vakantie & Reizen

Webshops betrouwbaar?

Ja maar forever-nl maakt hier wel onderscheidt tussen een webwinkel en een stenen winkel.

wat ik eruit haal is dat bij een stenenwinkel een klant niet zijn product kan terug brengen omdat ie zich heeft bedacht dus tussen een webshop en een stenenwinkel zit dus zeker een verschil qua qua garanties etcetera.

=gompy2 schreef op woensdag 17 dec 2014, 21:16:=forever-nl schreef op woensdag 17 dec 2014, 19:41: bij de meeste producten die online te koop zijn heb je een zichttermijn, je kunt het dan binnen zeven werkdagen zonder opgaaf van reden terugsturen en indien het product niet 'gebruikt' of beschadigd is heb je recht op je geld terug. het is dus een soort van extra bescherming.
niet correct...
een overeenkomst gesloten op of na 13 juni 2014 heeft nu een bedenktijd (zichttermijn) van 14 dagen.
quote:

hoe lang is de bedenktijd?

bij een koop of afstand is de bedenktijd veertien dagen.
wanneer gaan de veertien dagen in?

koopt u een product? dan gaan de veertien dagen bedenktijd in op de dag nadat u het product hebt gekregen. maar let op: hebt u in één bestelling meerdere producten besteld? bijvoorbeeld een jurk en een broek? en worden deze niet tegelijk bezorgd? dan beginnen de veertien dagen pas als u het laatste product hebt gekregen.
hebt u een product besteld dat uit meerdere onderdelen bestaat? bijvoorbeeld een bed met lattenbodem en nachtkastjes? en worden deze onderdelen los van elkaar geleverd? dan begint de bedenktijd pas als u het laatste onderdeel van het product hebt gekregen.
koopt u een dienst? dan gaan de veertien dagen bedenktijd in op de dag dat u het contract hebt gesloten.
koopt u een dienst en een product? dan begint de bedenktijd als u het product krijgt. bijvoorbeeld een wasmachine met een onderhoudscontract. uw bedenktijd begint als de wasmachine geleverd is.

wanneer is er sprake van verlengde bedenktijd?

in sommige gevallen hebt u langere bedenktijd. de verkoper moet u goede informatie geven over de bedenktijd. en hij moet u een formulier geven dat u kunt invullen om gebruik te maken van uw bedenktijd. heeft de verkoper u niet de informatie over de bedenktijd gegeven? of heeft de verkoper u bijvoorbeeld geen formulier gegeven dat u kunt invullen als u van de koop af wil? dan wordt uw bedenktijd automatisch met een jaar verlengd. de bedenktijd wordt weer veertien dagen vanaf het moment dat u alsnog de goede informatie van de verkoper krijgt.
wanneer koopt u wel op afstand, maar hebt u geen bedenktijd?

koopt u een van de volgende producten op afstand? dan krijgt u geen bedenktijd:

reizen, vervoer, logies of andere vormen van vrijetijdsbesteding
tijdsgebonden producten, zoals losse tijdschriften of kranten
producten die u speciaal laat maken. bijvoorbeeld een maatpak, drukwerk, een fotoalbum of sieraden naar uw eigen ontwerp
producten die snel kunnen bederven, zoals eten of bloemen

hygiëne producten die verzegeld zijn

sommige producten kan de ondernemer niet meer verkopen als u ze uit de verpakking haalt en probeert. omdat dat niet hygiënisch is. bijvoorbeeld ondergoed of badkleding. heeft de verkoper de verpakking van zo’n product verzegeld? en hebt u de verzegeling verbroken? dan mag u het product niet meer terugsturen.
verzegelde cd’s en dvd’s

cd's en dvd's zijn vaak verzegeld. u mag deze producten alleen terugsturen als u de verzegeling niet hebt opengemaakt.
digitale producten downloaden

koopt u een product om te downloaden op uw pc, tablet of telefoon? bijvoorbeeld muziek, een spelletje of een film? hebt u laten weten dat u het product binnen veertien dagen wil hebben? én hebt u laten weten dat u afziet van de bedenktijd? dan hebt u geen bedenktijd.


het volledige verhaal, klik hier-> https://www.consuwijzer.nl/elektronica/kopen-op-afstand/bedenktijd-koop-op-afstand?cookie=ja.1418849975723774270597">wat is een bedenktijd?