Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joentje1978 - 23-12-2014 11:38:19
Computers & Telefonie

Onterechte melding lege cartridge epson printer

Ben zelf in het bezit van een oudere epson printer en deze heeft 1 zwarte cartridge en voor de kleuren 3 aparte cartridges.
als 1 van de kleurencartridges leeg is en wil je alleen in zwart printen dan weigert de printer dienst.
als ik de lege kleurencartridge reset met een chipresetter dan werkt de printer weer prima.

heb ook eens alle drie de kleurencartridges tegelijkertijd gereset (dus "vol"), in de printer gedaan, weer eruit gehaald en weer teruggeplaatst en toen was het inktniveau ineens 20% lager zonder dat er geprint is.

ook als je alleen in zwart print (en dan ook echt alleen in zwart) dan zakt het niveau van de kleurencartridges ook.

ook komt het voor dat een cartridge als "leeg" wordt weergegeven terwijl deze nog voor de helft vol zit.

omdat ik het idee heb dat de inktcartridges in het begin helemaal niet zo snel leegraakten en nu wel heb ik zomaar mijn vermoedens.
ik verdenkt de fabrikant ervan dat zij de software zo ontwikkeld hebben dat ze de klanten hun cartridges vroegtijdig laten vervangen en dat de snelheid waarmee de cartridges "leeg" raken afhangt van de leeftijd van de printer en het aantal cartridges die je in die jaren vervangen (dus ook gekocht) hebt.

dus heb je een oude printer en heb je maar een paar keer cartridges vervangen dan raken deze volgens de software steeds sneller "leeg" zodat je cartridges blijft kopen.
als de printer afgeschreven is dan heb je in ieder geval genoeg cartridges gekocht.