Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 25-12-2014 17:12:38
Huishouden & Energie

Nuon kan geen facturen per email leveren

Beste richardrsb,

de 'kladjes' zoals u ze noemt zijn blijkbaar niet bruikbaar voor u.
geen idee hoe groot uw bedrijf is, maar nuon zal toch meer bedrijven als klant hebben. vraag me dan af hoe die bedrijven dat doen. het zal toch niet zo zijn dat alle bedrijven die nuon als klant heeft problemen hebben met de boekhouding omdat er geen fatsoenlijke facturen worden verstuurd door nuon.
hoe de facturering er voor u uit ziet weet ik niet.
als consument krijg ik 1x per jaar een jaarafrekening wat als een factuur gezien kan worden waarop de btw vermeld staat. btw-nummer van nuon ontbreekt, dat is een gebrek aan de zijde van nuon (is een wettelijke verplichting voor facturen). een ontbrekend btw-nummer hoeft voor uw boekhouding geen probleem te zijn (tenzij de belastingdienst hier over valt, maar dat lijkt me sterk).

ik ga er in het vervolg van uit dat u als bedrijf ook 1x per jaar een jaarafrekening krijgt.
als bedrijf zult u uw energie niet willen stoppen in gekibbel met uw energie leverancier maar in uw business, uw klanten.
om het voor u boekhoudkundig (per kalenderjaar doet u belastingaangifte ga ik gemakshalve van uit) toch goed te krijgen kunt u, zoals ik het zie het volgende doen:
1. kies alsnog voor automatische incasso
2. laat uw jaarafrekening verplaatsen naar december zodat al uw betalingen in totaal netjes met btw op uw jaarafrekening van december terecht komen (alle bedragen betaald over het hele jaar komen dan bij elkaar op uw jaarafrekening zodat het over het hele jaar heen klopt).

het is wellicht niet het advies dat u wilde horen, maar hoop dat u er toch iets aan hebt.