Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 28-12-2014 21:19:10
Geldzaken & Recht

Kamers huren

Het eerste wat van belang zal zijn of u in dezelfde woonplaats blijft. op zich kunt u van adres in uw woonplaats veranderen en dan uw uitkering behouden. als u echt van woonplaats verandert zult u zich helemaal opnieuw moeten melden bij de sociale dienst van die plaats en daar de malle molen moeten doorlopen.

uw bewindvoerder zal wel van iedere verandering op de hoogte moeten worden gesteld. het is nl niet zo dat u dan wat meer geld om handen zult hebben, u zult alleen meer gaan aflossen dan nu het geval is. daarbij ga ik ervan uit dat de huur van de kamer minder is dan van het huurhuis dat u nu huurt. het vrij te laten bedrag blijft hetzelfde. als u minder huurtoeslag krijgt zal daar wel rekening mee worden gehouden.

mocht het zo zijn dat u eigenlijk bij uw geliefde intrekt, dan krijgt u geheid moeilijkheden met de sociale dienst. of dat u op de een of andere manier een gezamenlijk huishouden aangaat. klik http://www.judex.nl/rechtsgebied/uitkeringen_%26_sociale_zekerheid/bijstandswet/artikelen/833/hoe-zit-het-met-mijn-bijstandsuitkering-als-ik-samenwoon_.htm">hier
u mag dus alleen een commerciele relatie hebben met degene waar u de kamer van huurt, anders wordt u gekort op uw uitkering.

sowieso zal de sociale dienst gaan controleren (huisbezoeken) hoe dat precies zit met dat op kamers wonen. en eventuele fraude is funest voor uw wsnp.
ik wil best geloven dat u te goeder trouw bent, maar werkte ik bij de sociale dienst, dan zou ik het voor geen cent vertrouwen. er zijn weinig mensen die hun woning verlaten voor een kamer....