Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 29-12-2014 19:25:23
Huishouden & Energie

Aanbetaling

Beste roelant,

zoals al eerder aangegeven is het bedrag van de aanbetaling wettelijk gezien maximaal 50%.
is de winkel aangesloten bij cbw dan is het voor een meubelzaak maximaal 25%.
ik snap de meubelzaak dat men een aanbetaling wil hebben. maar als ze failliet gaan zit u met de gebakken peren. iets minder gebakken peren als ze bij cbw zijn aangesloten, maar vind dan nog maar eens nog zo'n mooi bankstel bij een andere meubelzaak die ook bij cbw is aangesloten.

ieder zijn mening natuurlijk, maar persoonlijk betaal ik het liefst niets of anders minimaal aan (maximaal 5%). tot op heden vinden alle winkeliers die ik heb meegemaakt dat ok. natuurlijk wordt er soms op een hogere aanbetaling aangedrongen maar 'nee is nee' voor mij. zeg er altijd bij dat de laatste tijd er genoeg bedrijven failliet zijn gegaan, iets wat ik niet verwacht bij het betreffende bedrijf en ook geen enkel bedrijf gun, maar je weet het maar nooit.

een koopovereenkomst waarop uw naam, adres en handtekening staat is toch waar het voor de winkelier om gaat en zou voldoende moeten zijn, daarmee is de koop gesloten. logisch dat men dan ook rijbewijs, paspoort of id wil zien om te zien dat men daadwerkelijk met u te maken heeft.

de keuze is aan u, maar als een meubelzaak geen koopovereenkomst wil afsluiten als er bijvoorbeeld maar 5% wordt aanbetaald dan zet ik zo mijn vraagtekens bij die meubelzaak.

mocht de koop doorgaan dan alvast veel plezier met uw nieuwe bankstel.