Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterkeller - 30-12-2014 06:29:45
Auto & Vervoer

Autodeuren vriezen vast

De deurrubbers insmeren is nu al tig keer gemeld. dat weten we nu allemaal wel.

als je auto op eigen terrein kan staan is het elektrische kacheltje natuurlijk ideaal. en de berichten over de föhn zijn wel wat overtrokken. gewoon voorzichtig aan en rustig blazen, dan knapt het rubber echt niet. daar moet heel wat meer voor gebeuren.

wat bij mij naast insmeren van de rubbers prima helpt is de auto in de zon zetten. afhankelijk van de weersverwachting natuurlijk de zonnestralen even in de gaten houden. een fluitje van een cent om per uur de zonnestralen op internet te zien.

als er zon wordt verwacht zet je de auto met de kop (en dus voorruit) in de zon. als dat niet bij jezelf kan, dan mogelijk wel in een straatje in de buurt.

de temperatuur stijgt dan wat en de relatieve vochtigheid daalt. minder vocht, dus minder kans op bevriezen. en gewoon een paar uurtjes laten staan. en in de auto geen "vochtlucht" meer.