Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

19
1953 - 31-12-2014 02:12:25
Auto & Vervoer

Nieuwe distributieriem geknapt

U heeft wettelijk twee jaar garantie op de distributieriem inclusief de arbeidskosten.

omdat het binnen de zes maanden is, gaat de wet ervan uit, dat het product, distributieriem, ten tijde van de levering als ondeugdelijk beschouwd mag worden.

gevolgschade komt ook voor de verkopende partij van de distributieriem, ketenaansprakelijkheid: aanbrengen van een nieuwe distributieriem door een autotechnicus.

garagist, verkopende partij zal alles aan doen om onder gevolgschade zo mogelijk uit te komen.
laat u de reparatie niet door een ander uitvoeren, anders vervalt zo mogelijk de aanspraak op de garantie en is de bewijslast van die kapotte distributieriem te niet gedaan.

de houding van die garagist spreekt al boekdelen, weinig medewerking en onverschilligheid in dezen. was de autotechnicus gekwalificeerd om deze distributieriem te doen vervangen?