Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marcow - 31-12-2014 14:43:30
Garantie & Verzekeringen

Hersteladvies "verzekeren is vooruitzien.nl"

@tijger

als je nu eerst eens zou leren lezen, daarna nog een keer lezen en dan proberen te begrijpen wat er staat voordat je op allerlei forums je zogenaamde goede adviezen meent neer te zetten dan zou deze discussie nog ergens over gaan.

ook ik heb deze kwestie op de voet gevolgd (wachtende op een negatieve reactie van jou) en heb me wel ingelezen.

de afm waarschuwt in het oorspronkelijke artikel voor partijen die hersteladvies geven en eigenlijk alleen hun eigen product willen aanbieden.
gfh giro geeft geen hersteladvies, ze bieden een alternatief.

van alle totale klachten die zijn binnengekomen bij de afm (dus inclusief alle andere partijen die zeggen hersteladvies te geven maar dit dus niet doen) was het opgevallen dat er "relatief veel" klachten over gfh giro bijzaten.
alle klachten betekend hier dus ook de klachten van verzekeraars die moeten toekijken hoe ze hun klanten verliezen omdat ze zelf geen adequate oplossing kunnen bieden of mensen afdoende compenseren.
alle klachten betekend ook klachten van tussenpersonen die erachter komen dat klanten de polis bij hun hebben beƫindigd omdat deze toevallig ter sprake is gekomen bij een bezoek van een andere partij. die balen natuurlijk want ze hadden liever zelf een dikke factuur willen sturen om hun klanten ergens anders onder te brengen en zo twee keer te kunnen verdienen.
alle klachten betekend dus ook klachten van andere partijen die actief zijn op deze markt, partijen die met een ander petje op hun oude klantenbestand bezoeken.
en tenslotte betekend alle klachten nog klachten van consumenten.

deze zaken is de afm allemaal aan het onderzoeken.

ik heb nog even op de site gekeken van de gfh group, waar je de fondsinformatie kunt vinden en zie dat de fondsen behoorlijk in waarde zijn toegenomen.
het zou me dus niets verbazen dat gfh giro steeds meer marktaandeel aan het krijgen is.
als het merendeel van alle gesprekken dat bij mensen thuis wordt gevoerd door 1 partij is gebeurd dan is het vrij logisch dat het percentage klachten van die ene partij waarschijnlijk gelijk is dan de rest maar dat het in aantallen hoger ligt.

alles wat nieuw is in deze branche wordt met argusogen bekeken, en dat heeft de branche over zichzelf afgeroepen.
consumenten zijn wantrouwiger geworden en dat is ook volkomen terecht.
maar het wil niet per definitie zeggen dat elke nieuwe aanbieder weer een nieuwe bof betekend.

mensen waarschuwen voor beren op de weg die er niet zijn heeft in mijn ogen dan ook geen zin en draagt er alleen maar toe bij dat jan modaal niets aan zijn huidige situatie veranderd terwijl zelfs de afm roept dat niets doen geen oplossing is.