Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-01-2015 17:56:07
Winkels & Webshops

Wekelijkse prijs verhoging jumbo

Roos 38 schreef op woensdag 31 dec 2014, 12:09: dit is eigenlijk meer een opmerking/tip dan een vraag.

elke week koop ik ook boodschappen bij de jumbo. onder anderen kocht ik daar ook de licht gele zakjes, met 8 coffee pads senseo cappuccino, van douwe egberts.

maar de laatste 5 weken sta ik stom verbaasd naar de wekelijkse prijsverhoging van dit product bij de jumbo te kijken, n.l.:
*** knip *** geneuzel..

ik denk dat deze roos 38 zeer weinig naar het nieuws kijkt of kranten leest en als enige hobby het zwartmaken van bedrijven heeft, alles kan en alles is mogelijk vandaag de dag.
maar deze roos 38 kan der lol op, de prijs zal nog wel verder stijgen, misschien is een lekker bakkie thee een optie voor haar...

quote:

hagelfront kan koffieprijs omhoog jagen.

beleggers in koffiebonen hebben afgelopen jaar, dankzij rond 36% rendement, onder de kwakkelende grondstoffen de beste score binnengehaald. de prijs kan oplopen nu hoofdleverancier brazilië van arabica-bonen tropische regenstormen en zelfs hagelbuien bij hun plantages ziet naderen.

volgens de meteorologische dienst somar meteorologica in brazilië zullen de stormen vanaf zaterdag neerslaan. ook tussen 7 tot 11 januari zal het regenwater zwaar rijkelijk vloeien op de plantages waar de nu nog jonge bonen hangen. worden die geraakt, dan zal de voorraad koffie wereldwijd afnemen en uiteindelijk de prijs van koffie stijgen.

extreme droogte.
dit jaar werden andere oogsten van koffiebonen echter al eens geraakt door extreme droogte. vooral het parana-gebied, met de duurdere koffiebonen, komt in een regenfront. daartegenover staat de alsmaar stijgende vraag naar koffie.


bron, de -> http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23513227/__hagelfront_kan_koffieprijs_omhoog_jagen__.html">telegraaf