Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Apetjoek
Apetjoek - 04-01-2015 16:43:02
Huishouden & Energie

Aanrechtblad

Goed om te weten

bevestig boven vaatwassers de fixa condensbescherming aan de onderkant van het werkblad, als extra bescherming tegen vocht.
ook al is laminaat een robuust materiaal, zet hete pannen nooit direct op het werkblad maar op een warmte-isolerende onderzetter.
zet geen broodrooster, koffiezetapparaat, waterkoker of andere keukenapparatuur die warmte afgeeft rechtstreeks op een voeg tussen twee werkbladen omdat de warmte daar schade kan aanrichten.
laminaat is bestand tegen gewone huishoudchemicaliën, zoals afwasmiddel, maar niet tegen etsende chemicaliën, zoals ontkalkingsmiddel, ovenreiniger, chloor en aceton. die moeten bij knoeien onmiddellijk worden verwijderd.
gebruik altijd een snijplank. snij nooit met een mes direct op het werkblad. trek nooit een product met een ruw/scherp oppervlak over het werkblad omdat dat krassen kan veroorzaken.
gebruik geen staalwol, schuursponsjes, schuurmiddel en dergelijke omdat dat het oppervlak kan beschadigen.
niet te gebruiken in vochtige ruimtes.

dat is natuurlijk allemaal mooi en aardig en leuk gevonden u zit met het probleem ,men kan ook zeggen die bladen bij ikea kosten geen krent ,leuk gezegd u zit met het probleem.
oplossing als u niet tot een vergelijk komt met de zweedse gigant :uw man is dus handig laat hem het werkblad weer los maken en dan heel zoetjes met een elektrische schaafmachine de bolling wegschaven hierna toch maar de condens bescherming plaatsen (schroeven of verlijmen)
en het werkblad weer terug monteren.
is niet een leuke oplossing maar voor u in dit geval waarschijnlijk wel de goedkoopste.
ze verkopen bij ikea trouwens ook multiplex aanrechtbladen is nu 10 jaar geleden bij ons in de keuken in gebruik genomen en kijkt nog als nieuw aan ondanks knoeien met kokend water of er per ongeluk een hete pan op zetten.