Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 07-01-2015 17:45:45
Huishouden & Energie

Slimme meter ?

[quote=tenormin schreef op woensdag 7 jan 2015, 17:02]@valerius-2, ja, hier moesten we hem nemen; geen keus daarin.
is je dat verplicht door je huurbaas tenormin?
een huurbaas heeft niets van doen met een netbeheerder, en die netbeheerder gaat over het plaatsen van de meters.
het gebeurd inderdaad dat mensen worden gepiepeld door een woningbouwvereniging of huurbaas, maar ze kunnen je niets verplichten.
wat citaten.
klik-> https://www.consuwijzer.nl/energie/energiemeter/slimme-meter-weigeren?cookie=ja.1420650901128774270597">consuwijzer:

mag ik een slimme meter weigeren?

een slimme meter is een digitale meter met communicatiemodule. krijgt u een aanbod om uw gas- en/of elektriciteitsmeter te vervangen door een slimme meter? dan kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden.
de slimme meter weigeren

u hebt het recht een slimme meter te weigeren. u krijgt dan een digitale meter zonder communicatiemodule. hierdoor is uw meter niet op afstand uit te lezen. of als uw huidige meter nog goed werkt, mag deze tot einde levensduur blijven hangen. u moet dan zelf uw meterstanden aan het energiebedrijf doorgeven. en u ontvangt geen tweemaandelijks verbruik- en kostenoverzicht.


van klik-> http://www.slimmemeters.nl/vraag-en-antwoord/#post-2248">slimmemeters.nl

vraag: is de slimme meter verplicht?
antwoord:

u bent niet verplicht uw meterstanden op afstand uit te laten lezen. hebt u hier bezwaar tegen, dan kan uw netbeheerder deze functie voor u uitzetten. in dat geval krijgt u wel een slimme meter, maar geen regelmatige verbruiksoverzichten. u moet dan nog steeds zelf jaarlijks uw meterstanden doorgeven. u kunt deze uitleesfunctie overigens op een later moment altijd weer aan laten zetten.

wanneer u de slimme meter echt niet wilt, kunt u hem weigeren. ook in dat geval geeft u zelf uw meterstanden door en ontvangt u niet regelmatig een verbruiksoverzicht. u houdt dan uw oude meter. deze traditionele meter is niet geschikt voor nieuwe diensten en toepassingen die u helpen uw energieverbruik omlaag te brengen.

meer informatie over de slimme meter & keuzevrijheid vindt u op de website van uw netbeheerder. wilt u weten wie uw netbeheerder is? bekijk dan https://www.aansluitingen.nl/aanvrager/mijnnetbeheerder.php">deze pagina eens.
(ad-blocker uitzetten)