Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

energieverbruik
energieverbruik - 07-01-2015 20:33:50
Huishouden & Energie

Hr ketel

De intergas hr ketels zijn als enige ontworpen om als geiser te kunnen functioneren. dit in tegenstelling tot alle andere hr combiketels behoeft het cv circuit niet gevuld of zelfs aangesloten te zijn.
een voordeel is dat de besturing van de ketel niet werkt op basis van drukverschil zoals bij een geiser, waardoor je onafhankelijk van de stand van de (thermostaat)kraan altijd warmwater houdt ook bij een heel klein straaltje, zodat je er een waterbesparende handdouche op kunt aansluiten.
let bij aanschaf op de cw waarde van het toestel, waarbij cw 4 staat voor een goede douchestraal.

ik twijfel er echter sterk aan of dit een manier is om energie te besparen ten opzichte van een gesloten badgeiser omdat ook de hr ketel bij het bereiden van warmwater "hoog" stookt en daarbij niet opereert in het hr gebied en dus niet zuiniger is als uw huidige geiser.