Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tienvliet
tienvliet - 11-01-2015 17:11:44
Auto & Vervoer

Ov kaart (anoniem) loopt vanzelf leeg

Dank u allen voor uw reacties, ik zal deze naar volgorde van binnenkomst proberen te beantwoorden.:

1 ik schreef “vermoedelijk” september 2009 nu ik lees, dat deze 5 jaar geldig is (m.i. onzin) blijkt deze datum dus later gelegen te zijn. geldig tot 01-03-2017
2 in rekenen ben ik redelijk vaardig, eveneens in het aflezen van cijfers. na de tramrit gaven de kaarten aan dat er nog €9,12 euro als restsaldo op stond, ook mijn geheugen is goed dus ga er van uit dat dit klopt. het was trouwens een ritje van 3 haltes dus voor ons kwam dit niet vreemd over.
3 wij hebben wel degelijk uitgecheckt ander was de kaart wel leeg geweest, de controle vond twee dagen later plaats.
4 beide kaarten vertonen een ongelijk saldo mijn kaart 0,90 euro hoger dan die van mijn echtgenote, ????? ondanks het feit dat wij nooit in de buurt komen van in of uitcheck punten en nog veel minder ooit nog een o.v. rit gemaakt hebben. “nergens”, geen tram, geen bus en geen trein.
5 tot slot, de rit was niet in onze woonplaats doch in utrecht “de” 50 plusbeurs. drie haltes bij de beurs vandaan hadden wij een logeeradres. de kaart aangeschaft omdat wij liever niet rijden en parkeren in utrecht, die grootscheepse verbouwing van station en omgeving is ons net iets te veel. het gaat voor alle duidelijkheid niet om het geld terug te krijgen, zal ons een worst zijn, nee er verdwijnt saldo buiten ons medeweten. dit is mij nooit eerder ter ore gekomen, de problematiek van uitchecken is mij geheel duidelijk, indien de apparatuur goed functioneert is dit eigen schuld. weliswaar is de afstraffing fors, doch als men de portemonnee verliest is dat ook niet misselijk. nu zie ik dat ondanks een geldige kaart mijn saldo afneemt en op beide kaarten in ongelijk mate. dit komt mij heel vreemd voor en wij zijn voornemens om, als het even kan, nooit meer zo’n onbetrouwbaar ding aan te schaffen.