Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 14-01-2015 14:04:31
Geldzaken & Recht

Huurvermindering

Die ene bewoner kan sowieso aanspraak maken op een renovatie vergoeding. daar moet zij gewoon achteraan gaan. eerst met brieven en dan eventueel de wbv voor de rechter dagen.

het vervelende met groot onderhoud is, dat 'men' er dan vanuit gaat dat het gehuurde bewoonbaar blijft en dat het met 'een enige overlast' allemaal wel te doen is. ik geloof wel dat ze dan de plicht hebben om tussen 17.00 en 8.00 de basisvoorzieningen te blijven leveren. dus water, gas en licht.

omdat ik niet de totale omstandigheden ken waaronder jullie hebben geleefd en wat er allemaal speelt, geef ik deze hoopvolle link.

klik http://www.deneefadvocaten.nl/nieuws/artikel/renovatie-of-groot-onderhoud-van-huurwoning">hier

het lijkt me handig een jurist of advocaat in te schakelen om jullie situatie te beoordelen. misschien heeft iemand een rechtsbijstandverzekering. of is het mogelijk een jurist in te schakelen waarbij kosten worden gedeeld.

een volgende brief met daarbij de waarschuwing dat jullie een gang naar de rechter niet zullen schuwen als er geen redelijke vergoeding komt, is wellicht al een stap in de goede richting, in zoverre dat de verhuurder zijn aanvankelijke inschatting nog eens wil herzien...

bij het juridisch loket kunt u altijd gratis informatie inwinnen.

succes!