Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

po
poltien - 14-01-2015 19:01:51
Geldzaken & Recht

Stacaravan bij buren met raam op mijn terras

Kort: wijkagent heeft verhuurder en gemeente uitgenodigd voor overleg. verhuurder stelde dat volgens het 30 jaar oude huurcontract een caravan op het erf mag staan, nieuwe regels gelden voor huurders vanaf een bepaalde datum (ik geloof zoiets als sinds 2003 of 2004). de gemeente stelde dat er geen caravan achter huis mag staan. alleen in geval van mantelzorg wordt hiervoor een uitzondering gemaakt.
wat er verder besproken of besloten is weet ik niet.
wat ik wel weet: buren zijn na bezoek van de wijkagent twee achtereenvolgende dagen komen overleggen, eerst onplezierig, daarna superaardig. ik had de wijkagent geschreven dat ik absoluut niet wilde dat de buren in problemen kwamen vanwege de woningnood van een zoon en ik denk dat hij hen dit als laatste redmiddel heeft aangereikt. de gemeente is duidelijk dus beide caravans hadden weg gemoeten. in het laatste gesprek met de buren is het allereerste voorstel om de caravan een eind naar achteren te plaatsen met een hoge schutting ervoor, die we samen plaatsen op de erfgrens, weer actueel geworden. de andere caravan moet binnen tien dagen weg van de gemeente maar dat hebben ze aan zichzelf te danken. begin maart gaat het karwei beginnen.
buren hebben zelf aangegeven dat ze niet hadden moeten dreigen en vooral hadden moeten overleggen.
het is afwachten in hoeverre ze zich aan de afspraken houden. ik denk dat ze nu snappen dat ik niet als vorige bewoners van mijn huis de wijk neem. het is toch van de zotte dat ik als 62-jarige met een stuk m10 draadeind in de mouw achter mijn eigen huis moet lopen?
zogauw de caravan naar achteren is geplaatst en de schutting staat laat ik het hier weten. iedereen die gereageerd heeft wil ik hartelijk danken.
en dan nog dit: de rol van de wijkagent is voorbeeldig. hij trok geen partij hoewel hij de familie kent als zijn broekzak en op goede voet met hen staat. zowel tegenover mij als hen is ie duidelijk geweest, hij heeft de geldende voorschriften door verhuurder en gemeente laten verduidelijken en is aan de hand daarvan opgetreden. hij heeft hen de kans gegeven het met mij te schikken. klasse.