Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gr
Grunn1 - 15-01-2015 10:53:00
Auto & Vervoer

Olie prijzen

T.s. heeft wel een punt. als de olieprijs omhoog gaat zoals de laatste jaren het geval was gaat direct de benzineprijs omhoog en de gasprijs ook en niet te vergeten de brandstof toeslag op vliegtickets.
maar helaas is het in nederland zo dat alles aan elkaar gekoppeld is maar dan alleen als het olieprijs omhoog gaat en niet naar beneden.
de accijns op benzine is volgens mij een vast bedrag en geen percentage dus die blijft gelijk. al zou de olie gratis zijn dan betaal je nog steeds het enorme bedrag van de accijns met daaroverheen de btw.
verder werd er eens geschreven op een nieuwssite dat men nog met oude voorraden olie zit die tegen een hogere prijs is ingekocht dus zou het even duren voordat de benzineprijs omlaag gaat echter als vandaag de olieprijs omhoog gaat is de benzine morgen weer duurder ondanks dat de olie tegen een lagere prijs is ingekocht?????
ook las ik in 1 van de antwoorden iets over de kosten om benzine te maken. zelf ga ik regelmatig naar amerika en daar is de benzineprijs inmiddels onder de 2 dollar per gallon terwijl dit een jaar gelden nog rond de 4 dollar was dus daar gaat het wel evenredig met de olieprijs naar beneden.

hier in nederland wordt je genaaid door de regering en de o.a. gas leveranciers want die zien hun winst nu alleen maar stijgen.
ohja ook die brandstof toeslag op vliegtickets is er nog steeds.